Японська паста місо приготована на МКС виявилася смачнішою за приготовану на Землі | Факти про Всесвіт і астрономію.UA
Астронавтам на Міжнародну космічну станцію дуже часто доставляють різноманітну їжу, але часто цю їжу їм відправляють у вигляді експерименту. Під час таких експериментів астронавтам потрібно досліджувати вплив невагомості на їжу. Наприклад, їм потрібно готувати йогурти, або будь яку іншу їжу
Нещодавно на борту Міжнародної космічної станції астронавти приготували японську страву пасту місо. На їх здивування, паста місо виявилася смачнішою, ніж та сама, яку приготували на Землі. Дослідивши це, вчені виявили причину цього феномену. Виявилося, що за відсутності гравітації ферментація пасти відбулася швидше в результаті чого смакові якості пасти місо посилилися, і вона здалася астронавтам смачнішою, ніж на Землі.
Астронавти додали, що порівнявши приготовлену на Міжнародній космічній станції пасту та приготовлену на Землі, вони зрозуміли, що "космічні" зразки були темнішими та гострішими, і мали більш характерний до японських страв виражений смак. Також вчені виявили у приготованій у космосі пасті бактерію Bacillus velezensis, яка часто буває у продуктах ферментації, але на щастя вона безпечна для вживання у їжу
Категорії: Дослідження космосу, МКС, астронавти, їжа у космосі, Японія
Коментарі
Дописати коментар